Scholen en organisaties
Respect, vertrouwen en veiligheid in de klas
*Klop klop*
Er wordt op de deur van de directiekamer geklopt. Opnieuw zijn er problemen met die ene klas. De leerkracht zit met haar handen in haar haar. Het jaar begon zo fijn, en toch is het omgeslagen. De kinderen letten ontzettend op elkaar, hebben commentaar op elkaars werk en houding en maken constant vervelende opmerkingen. Een aantal kinderen blijft maar rondlopen en doen exact wat ze zelf willen, terwijl de ander de clown uit wil hangen om de lachers op zijn hand te krijgen.
Je hebt al vaker een interventie geprobeerd, hebt al verschillende kinderen individuele trainingen laten doen en geprobeerd of een weerbaarheidstraining zou werken voor een deel van de klas. Echter, weer terug in de klas, lijkt het gedrag juist verergerd te zijn.
Hoe ga je nu nog het jaar volmaken en op een prettige manier afsluiten, waarbij iedereen zich weer onderdeel van de groep voelt?
Met mijn eigen unieke, op maat gemaakte training, bied ik een helpende hand.
In veel huidige weerbaarheidstrainingen en sociale vaardigheidstrainingen wordt er naar mijn mening vooral gekeken naar een select groepje kinderen. Ik ben van mening dat het meenemen van een hele klas, in het hele proces, meer begrip en vertrouwen zal opleveren in de klas. Hiermee wordt de veiligheid verhoogd en daarmee ook het complete groepsgevoel.
In mijn unieke, op maat gemaakte, traject begeleid ik hele klassen (ook samengestelde klassen in bijvoorbeeld het Montessori of Dalton onderwijs) naar meer respect, vertrouwen en veiligheid in de klas.
Na een observatie en gesprekken met de leerkracht en de directie, kijk in naar de behoefte in de klas. Van daaruit wordt er een plan opgesteld en gaan we aan de slag met het traject.